Палестинската групировка Хамас е предала група от още шестима заложници на Червения

...
Палестинската групировка Хамас е предала група от още шестима заложници на Червения
Коментари Харесай

Хамас предаде още шестима заложници на Червения кръст

Палестинската групировка  " Хамас " е предала група от още шестима заложници на Червения кръст. Това заяви израелската войска в канала си в Telegram.

Преди това " Хамас " освободи две заложнички. Това са 21-годишната Миа Шем и 40-годишната Амит Сосана.

Така че осем души бяха предадени на Израел в четвъртък.

Според Си Ен Ен страните са се съгласили двете израелски дами с съветско поданство, освободени през вчерашния ден, също да се смятат за част от днешния продан. Тази информация не е публично доказана.

Малко по-късно стана известно, че освободените шестима заложници са предадени на Египет. Оттам те са превозени в Израел.

Израелските медии разгласиха лист с имена на шестима заложници, които бяха предадени на Червения кръст в четвъртък вечерта и в този момент пътуват за Израел през Египет.

Според Times of Israel и Jerusalem Post имената на освободените са:

Сапир Коен

29-годишната Коен беше отвлечена дружно с приятеля си Саша Труфанов от вкъщи й в кибуца Нир Оз. Майка й Елена и баба й Ирана Тати също са взети за заложници. Баща им почина по време на нахлуване от бойци на Хамас.

Елена и Ирина, които имат съветско поданство, бяха освободени по-рано тази седмица. Саша остава пленник.

Билал и Айша Зиядне

Съобщава се, че те са били отвлечени от Кибуц Холит, където работели в краварник по това време. Преди това нищо не се знаеше за местонахождението им, те не се смятаха за заложници на Хамас.

Яна Грицевски

Тази 30-годишна жена беше отвлечена от кибуца Нир Оз дружно с колегата си Матан Зангуакер. Тя също има мексикански паспорт и имигрира в Израел преди 14 години.

Нили Маргалит

Работи като детска здравна сестра и е на 41 години. Маргалит е отвлечена от вкъщи си в кибуца Нир Оз. Тъй като къщата й беше изцяло изгоряла, лиши няколко седмици, с цел да бъде доказано нейното похищение.

Шани Горен

29-годишна жена също беше взета за пленник в кибуца Нир Оз.

Израел и " Хамас " се споразумяха в четвъртък да удължат примирието в Газа с най-малко още един ден, оповестява " Ройтерс ". Споразумението е реализирано минути преди приключването на контрактуваното досега шестдневно помирение.

Групировката " Хамас ", която освободи 16 заложници в подмяна на 30 палестински пандизчии в сряда, разгласи в свое изказване, че примирието ще продължи седми ден.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР